+31 251 26 29 13

Snijbranden

Snijbranden

Een cursus snijbranden is ontworpen om deelnemers de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om op een veilige en effectieve manier metalen te kunnen snijden met behulp van thermische snijprocessen, zoals autogeen snijden en plasmasnijden. De cursus omvat  de volgende onderwerpen:

1. Veiligheid

Veiligheid staat centraal in een cursus snijbranden. Deelnemers leren over de mogelijke gevaren van snijbranden, zoals brandgevaar, explosiegevaar, blootstelling aan giftige gassen en elektrische risico’s. Ze worden getraind in veiligheidsprocedures, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), brandpreventie en noodprocedures.

2. Snijbrandapparatuur

Deelnemers worden vertrouwd gemaakt met de verschillende soorten snijbrandapparatuur die worden gebruikt bij thermisch snijden, zoals autogene snijtoortsen, plasmasnijsystemen en snijbranders voor handmatig en mechanisch snijden. Ze leren hoe ze deze apparatuur veilig kunnen hanteren, instellen en onderhouden.

3. Snijtechnieken

De cursus omvat training in verschillende snijtechnieken, waaronder recht snijden, contour snijden, cirkel snijden en groef snijden. Deelnemers leren hoe ze de juiste snijtechniek kunnen kiezen voor verschillende materialen, diktes en toepassingen.

4. Materialen

Deelnemers leren over de eigenschappen van verschillende metalen en legeringen die kunnen worden gesneden, zoals staal, aluminium, roestvrij staal en koper. Ze leren hoe ze de juiste snijparameters kunnen instellen voor verschillende materialen en diktes.

5. Snijproces en parameters

De cursus behandelt de fundamentele principes van thermisch snijden, inclusief het ontstekingsproces, de vorming van de snijvlam, de snijsnelheid, de snijdiepte en de hoek van de snijtoorts. Deelnemers leren hoe ze de juiste snijparameters kunnen instellen om nauwkeurige en efficiënte sneden te verkrijgen.

6. Praktische oefeningen

De cursus omvat hands-on praktische oefeningen waarbij deelnemers de geleerde concepten en technieken kunnen toepassen in een realistische omgeving. Dit omvat het uitvoeren van verschillende snijopdrachten onder toezicht van ervaren instructeurs