+31 251 26 29 13

MiG Lassen

Bekijk hieronder de inhoud van de opleiding MiG Lassen:

MIG lassen

MiG (Metal Inert Gas) en MAG (Metal Active Gas) lassen zijn beide varianten van het GMAW (Gas Metal Arc Welding) proces, maar ze verschillen in het type beschermgas dat wordt gebruikt tijdens het lassen.

MiG Lassen

Bij MiG lassen wordt een inert gas, zoals argon of een mengsel van argon en helium, gebruikt als beschermgas. Dit gas beschermt het lasbad tegen verontreinigingen en oxidatie tijdens het lassen. MiG lassen wordt vaak toegepast bij het lassen van non-ferrometalen zoals aluminium, koper en roestvrij staal, waarbij de inertheid van het gas helpt om oxidatie van het metaal te voorkomen.

Onze handvaardigheidsopleidingen

MAG Lassen

Bij MAG lassen wordt een actief gas, zoals koolstofdioxide (CO2) of een mengsel van CO2 en argon, gebruikt als beschermgas. In tegenstelling tot inert gas reageert actief gas met het smeltbad en vormt het een extra bescherming tegen oxidatie. MAG lassen wordt vaak gebruikt bij het lassen van ferrometalen, waarbij de toevoeging van actief gas helpt om een stabiele lasboog te behouden en spatten te verminderen.

Hoewel MiG en MAG lassen vergelijkbare lasprocessen zijn, is het belangrijk om het juiste type lassen te kiezen op basis van het materiaal dat wordt gelast en de specifieke eisen van het project. Elk proces heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, en een goed begrip van hun verschillen is essentieel voor het bereiken van hoogwaardige lasresultaten.

MIG lassen

Wat is MiG Lassen?

MiG (Metal Inert Gas) lassen is een lasproces waarbij een continue draad wordt gebruikt als elektrode. Deze draad wordt gevoed via een lastoorts, samen met een inert gas zoals argon of helium om het lasgebied te beschermen tegen verontreinigingen. Dit proces staat bekend om zijn snelheid, efficiëntie en precisie, waardoor het ideaal is voor diverse toepassingen in de metaalbewerking.

Voordelen van MiG Lassen

Hoge snelheid en productiviteit: MiG lassen staat bekend om zijn hoge neersmeltrendement en snelheid, waardoor grote volumes kunnen worden gelast in korte tijd. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de doorlooptijd van projecten.

Minder lasspatten en nabewerking: Door de gecontroleerde overdracht van metaaldraad en de bescherming van het lasgebied met inert gas, zijn MiG lassen minder vatbaar voor spatten en slakvorming. Dit resulteert in schonere lassen en minimaliseert de behoefte aan nabewerking.

Geschikt voor diverse materialen: MiG lassen kan worden toegepast op een breed scala aan metalen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium en meer. Dit maakt het veelzijdig in verschillende industrieën en toepassingen.

Automatiseerbare processen: MiG lassen kan worden geautomatiseerd voor grootschalige productie, wat resulteert in consistente kwaliteit en efficiëntie. Dit is vooral gunstig voor repetitieve taken in industriële omgevingen.