+31 251 26 29 13

MAG Lassen

Bekijk hieronder de inhoud van de opleiding MAG Lassen:

MAG lassen

MiG (Metal Inert Gas) en MAG (Metal Active Gas) lassen zijn beide varianten van het GMAW (Gas Metal Arc Welding) proces, maar ze verschillen in het type beschermgas dat wordt gebruikt tijdens het lassen.

MiG Lassen

Bij MiG lassen wordt een inert gas, zoals argon of een mengsel van argon en helium, gebruikt als beschermgas. Dit gas beschermt het lasbad tegen verontreinigingen en oxidatie tijdens het lassen. MiG lassen wordt vaak toegepast bij het lassen van non-ferrometalen zoals aluminium, koper en roestvrij staal, waarbij de inertheid van het gas helpt om oxidatie van het metaal te voorkomen.

Onze handvaardigheidsopleidingen

MAG Lassen

Bij MAG lassen wordt een actief gas, zoals koolstofdioxide (CO2) of een mengsel van CO2 en argon, gebruikt als beschermgas. In tegenstelling tot inert gas reageert actief gas met het smeltbad en vormt het een extra bescherming tegen oxidatie. MAG lassen wordt vaak gebruikt bij het lassen van ferrometalen zoals staal, waarbij de toevoeging van actief gas helpt om een stabiele lasboog te behouden en spatten te verminderen.

Hoewel MiG en MAG lassen vergelijkbare lasprocessen zijn, is het belangrijk om het juiste type lassen te kiezen op basis van het materiaal dat wordt gelast en de specifieke eisen van het project. Elk proces heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, en een goed begrip van hun verschillen is essentieel voor het bereiken van hoogwaardige lasresultaten.

Wat is MAG Lassen?

MAG (Metaal Actief Gas) lassen, ook bekend als GMAW (Gas Metal Arc Welding), is een veelgebruikte lasmethode in de industrie. Het proces omvat het smelten van metalen met behulp van een elektrische boog tussen een continue draadvoeding en het werkstuk. Een beschermend gas, een mengsel van argon en kooldioxide, wordt gebruikt om de laszone te beschermen tegen oxidatie en verontreinigingen.

Voordelen van MAG Lassen

MAG (Metaal Actief Gas) lassen, ook bekend als GMAW (Gas Metal Arc Welding), is een veelgebruikte lasmethode in de industrie. Het proces omvat het smelten van metalen met behulp van een elektrische boog tussen een continue draadvoeding en het werkstuk. Een beschermend gas, zoals  een mengsel van argon en kooldioxide, wordt gebruikt om de laszone te beschermen tegen oxidatie en verontreinigingen.

Hoge lassnelheid: MAG lassen staat bekend om zijn hoge lassnelheid, waardoor het ideaal is voor projecten met strakke deadlines. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de totale projectkosten.

Minder nabewerking: Dankzij de gecontroleerde boog en de juiste gasbescherming produceert MAG lassen schone, gladde lassen met minimale spatten, waardoor de noodzaak voor nabewerking wordt verminderd.

Brede toepasbaarheid: MAG lassen kan worden toegepast op verschillende metalen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium en legeringen. Of u nu dunne platen of dikke secties moet lassen, MAG biedt de veelzijdigheid die u nodig hebt.

Goede laspenetratie: MAG lassen levert diepe laspenetratie, resulterend in sterke, duurzame verbindingen die bestand zijn tegen mechanische belastingen.

MAG lassen