UtARK ; geen brug te ver voor Haprotech

In opdracht van ProRail wordt dit weekend (17 t/m 19 november) in Utrecht een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. Dit project, UtARK genaamd, wordt in samenwerking met BAM infra uitgevoerd door HSM Steel Structures en IV-infra.  Marsé Montage, verantwoordelijk voor de bouw van de hulpconstructie, gaf de opdracht voor de lascöordinatie hiervan aan Haprotech.  Deze stalen hulpconstructie weegt 700 ton en heeft een opbouw van 400 ton aan rijplaten. Dit moet garant staan voor de ondersteuning tijdens het transport van de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

De nieuwe brug heeft een lengte van 170 meter en weegt 3.000 ton en wordt ‘even’ tussen de twee bestaande bruggen geschoven. Geïnteresseerden kunnen dit schouwspel live gadeslaan via de live webcams van ProRail en Movares.

Andere links:
https://youtu.be/zEu4CxnOGFI
https://youtu.be/Lmu5EGRT-w4
https://youtu.be/dWFB24KNiy4

Over Haprotech
Haprotech is op het terrein van de lastechniek de ideale partner. Een organisatie met professionele lasdeskundigen, ieder met unieke ervaring en kennis. Zorgvuldigheid en klantgerichtheid staan voorop.  Met een breed dienstenaanbod kan Haprotech op het gebied van opleidingen en goed geschoold personeel begeleiden en adviseren.

Met Haprotech haalt u deskundigheid binnen uw organisatie. Onze medewerkers zijn professionals met ruime ervaring in lastechnische dienstverlening, opgedaan tijdens projecten die zijn gerealiseerd bij (inter)nationale ondernemingen. Uw opdrachtgever verwacht dat u een kwaliteitsproduct levert. Vele aspecten zijn direct van invloed op de kwaliteit van uw product, maar heeft u alle knowhow in huis? Neem vandaag nog contact met ons op.

(Bron foto’s en links: ProRail en Movares)

spoorbrug-1.jpg

spoorbrug-2.jpg