IJmond Werkt! en Haprotech bieden met lasopleiding unieke kans aan werkzoekenden

IJmond Werkt! en Haprotech zijn sinds maandag 16-1 een unieke samenwerking gestart. Werkzoekenden vanuit een bijstandssituatie en statushouders met een vluchtelingenachtergrond krijgen de kans om opgeleid te worden tot lasser. Het traject bestaat uit drie fases; de lasopleiding, een proefplaatsing van maximaal 2 maanden (dit alles nog met behoud van uitkering) en aansluitend een contract bij HTU, het uitzendbureau van Haprotech.

Het betreft een pilot waardoor 3 x 5 personen deze opleiding de komende tijd kunnen volgen. De eerste vijf kandidaten staan al te trappelen om aan de slag te gaan. Een eerdere proef van deze opzet met een groep Syrische vluchtelingen bleek een groot succes waardoor is besloten om dit concept aan meer mensen aan te bieden.

Kan iedereen zomaar instromen?
Nee, er wordt een zware selectie gehouden. Enige laservaring of ervaring in de metaal is één van de eisen waar kandidaten aan moeten voldoen en geïnteresseerden worden getest, ze moeten lasproeven maken en er zullen twee selectiegesprekken plaatsvinden. Vanwege de baangarantie die aan het traject vastzit, wordt er het één en ander van geïnteresseerden gevraagd waaronder motivatie en volledige inzet.

Maandag 16-1 jongstleden tekenden Joost van Loon, interim directeur van IJmond Werkt! en Raymond Brand, Manager Opleidingen en Consultancy bij Haprotech Lasopleidingen, de overeenkomst die de samenwerking officieel maakt.

haprotech-en-ijmond-werkt.jpg
Joost van Loon (rechts) en Raymond Brand (2e van links) tekenen de overeenkomst onder toeziend oog van adviseurs werkgeversdiensten van IJmond Werkt! Pieter Schoonderbeek (links) en Hans Peters (2e van rechts).

Profiel IJmond Werkt!
IJmond Werkt! leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplek op de arbeidsmarkt. Als partner van gemeenten en werkgevers in de regio IJmond verbinden we talenten van mensen aan werkgevers. We richten ons op duurzame plaatsing van mensen in verschillende branches. Tevens is het WerkgeversServicepunt van IJmond Werkt! in samenwerking met UWV een betrouwbaar partner voor werkgevers bij werving en selectie en advies over subsidies etc.

Profiel Haprotech Lasopleidingen
Haprotech Lasopleidingen komt voort uit het in 1990 opgerichte Lashuis Haprotech. Haprotech Lasopleidingen verzorgt al vele jaren een breed scala aan opleidingen in de las en snijtechniek. Aanvankelijk primair gericht op het bedrijfsleven en sinds een aantal jaren ook voor sociale partners. In combinatie met Haprotech Uitzendbureau kunnen de geslaagde cursisten succesvol worden begeleidt naar de arbeidsmarkt.