Open Dag Lashuis Haprotech & Haprotech Lasopleidingen 2014

Introducing the 3D Virtual Weldtrainer.

De onlangs gehouden Open Dag van Lashuis Haprotech & Haprotech Lasopleidingen was zeker een succes te noemen.  Aan een groot aantal bezoekers presenteerden wij onze 3D Virtual Reality Weldtrainer die uiteraard getest mocht worden. Deze noviteit op het gebied van lasopleidingen werd met veel bewondering door de aanwezigen ontvangen en getest. Zo ook door Yvonne Olgers, Manager Opleidingen bij het Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL): "Eerlijk gezegd was ik best sceptisch over Virtual Weldtraining. Je houdt in eerste instantie vast aan hoe je zelf hebt leren lassen en in mijn geval ook aan m'n ervaring als lasinstructeur. Dat je lassen vooral leert door het echt te doen, door de hitte, de geur, het geluid en een echt smeltbad te ervaren. Toch blijkt in de praktijk - en dat wordt onderschreven door mijn collega's in het buitenland - dat deze nieuwe ontwikkeling vooral aan het begin van het opleidingstraject niet alleen een goede bijdrage en versnelling oplevert bij het aanleren van de motoriek van het lassen maar ook drempelverlagend werkt. Een goede ontwikkeling dus om meer jongeren warm te maken voor het mooie vak van lasser!" 

Prijsvraag
Op de Open dag schreef Lashuis Haprotech een prijsvraag uit. Aan de aanwezigen werd gevraagd hoeveel contacttips in de glazen vaas zaten. Het antwoord hierop was: 360 stuks. Het juiste aantal is niet geraden maar een enkeling zat dichtbij, waaronder de heer Marcel Toussaint van het Nova College (365 stuks) en Pieter Schoonderbeek (358 stuks)  van IJmond Werkt. Deze winnaars ontvangen van ons een mooie Flitskap. De boot gemist? Doe mee met onze ‘Like, Share en Win’ actie op onze Facebookpagina. Bij 150 likes verloten wij een 2-Daagse lascursus.

Sfeerimpressie
Hier treft u een sfeerimpressie aan van de Open Dag. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van uw bezoek vul dan het contacformulier in.