NIL Nationale Laswedstrijden VMBO 2015 bij Haprotech Lasopleidingen

In samenwerking met het Nederlands Instituut voor de Lastechniek organiseerde Haprotech Lasopleidingen vrijdag 6 maart jl. de tweede voorronde voor de Nationale Laswedstrijden 2015. Tijdens deze voorronde namen VMBO leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland het tegen elkaar op om te zien wie het beste kan lassen in de processen MAG en BMBE (Booglassen met beklede electrode). De nummers een en twee van iedere voorronde strijden vervolgens in de landelijke finale om de felbegeerde titel “Laskampioen van Nederland VMBO 2015”. Diego Asselman van het Technisch College Velsen behaalde de derde plek in de categorie MAG. Uit handen van Yvonne Olgers, hoofd Opleidingen van het NIL ontving hij de bronzen plak. Naast deze prijs ontvangt Diego ook nog een officiële praktijk diploma niveau 1 van het NIL waardoor hij alleen nog examen af hoeft te leggen voor het theoretische gedeelte.

Andere winnaars in de categorie MAG waren Gerrit van Duren van CS de Hoven uit Gorinchem (1) en Joost Postel van het Martinus College uit Grootebroek (2). Bij de BMBE groep kwamen Jan van Wijngaarden van CS de Hoven (1) en Pascal Jansen van het Segment uit Gouda als beste uit de bus. Alle gelukkigen, alsmede de kandidaten die het minimaal aantal punten hadden behaald op hun werkstukken om te slagen, krijgen allemaal ook een officiele praktijkverklaring van het NIL niveau 1. Zij moeten dan alleen nog het theorie examen afnemen voor het diploma.

Het NIL organiseert deze lascompetitie om leerlingen te stimuleren een baan in de lastechniek te kiezen en zelf te ervaren hoe leuk het lasvak eigenlijk is. 

Sfeerimpressie
Klik hier voor meer foto's.  Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van uw bezoek aan deze dag vul dan het contacformulier in of bel met 0251-262916.